اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

خـــــدایـــــا این بزرگی برایم بس است که بنده تو باشم و این افتخار برایم کافی است که تو پروردگار من باشی. حضرت علی علیه السلام کلاس اول ابتدایی
قالب وبلاگ

کلاس اول ابتدایی
سرای اولی ها 
نويسندگان
 

آموزش املاء به روش بازی

 

استفاده از برگه ی مچاله شده :

 

در این روش کلمات را روی کاغذ نوشته و پس از مچاله  کردن در اختیار آنان قرار می دهیم کودکان پس از خواندن کلمه ی مورد نظر خودشان به گروه های دیگر سر کشی می کنند تا کلماتی که شبیه نوشته خودشان هست پیدا کنند و با گروه جدید یک جمله بسازند

 

املای آبی:

 

با استفاده از بطری های خالی سس یا قطره چکان یا آفتابه و آب . در این روش دانش آموزان به محیط حیاط برده می شوند و کلماتی را که معلم می گوید ،آن ها به وسیله ی آب و فشار قوطی روی زمین می نویسند.

 

روش توپی :

 

کلمات کلیدی یا مشکل را روی کاغذ نوشته و روی توپ می چسبانیم و هر بار توپ را به طرف یک دانش آموز پرتاب کرده ، او پس از دیدن کلمه ،جمله ای را به تمام کلاس دیکته می گوید.

 

کلمه ی گم شده :

 

چند کلمه را روی تابلو درست می نویسیم ،یکی از دانش آموزان را از کلاس بیرون می فرستیم و سپس یکی از کلمه ها را پاک می کنیم تا دانش آموزان وقتی وارد کلاس شد حدس بزند کدام کلمه پاک شده است و آن را مجددا  بنویسد.

 

نوبت کیه؟ :

 

در این روش بخش های هر کلمه و یا ترکیب ها را در کارت هایی نوشته و به دانش آموز داده می شود . آموزگار کلمه ای را نام می برد و هر دانش آموزی که می تواند آن کلمه را بسازد می آید و یکی از دانش آموزان آن کلمه را روی تخته می نویسد.

اسم ،فامیل :

 

این همان بازی قدیمی است با این تفاوت که ستون ها کمتر و صدای اول کلمه ی مورد نظر چاپ شده است .

 

روش مشارکتی :

 

هر گروه یک جمله را آماده کنند و به ترتیب برای کلیه دانش آموزان کلاس دیکته کنند در گروه (سه یا چهار نفری )یکی از اعضا جمله را می گوید و دیگر اعضا می نویسند . یکی از اعضا نیز می تواند به عنوان ناظر درست نویسی جمله گروه را کنترل کند.

 

املای پای تخته :

 

در این روش دانش آموزان به نوبت پای تخته می آیند و هر دانش آموز که نوبنت آن می شود که پای تابلو بیاید ابتدا چند لغت یکی از دوستانش به او می گوید تا روی تابلو بنویسد وسپس چند لغت هم معلم به او می گوید و یک نفر هم غلط های او را می گیرد به حالت مشارکتی.

 

به روش مسابقه:

 

بین چند نفر اجرا شود که ابتدا تخته بین دو یا سه نفر تقسیم شود و کلمه یا جمله توسط معلم یا گروه به آن ها گفته شود.

 

با خواندن واژه ها توسط آموزگار :

 

کلمه ی مورد نظر در هر گروه بر روی تخته وایت برد که میز هر گروه کلمه ی خود را به دیگر افراد کلاس نشان می دهند و در صورت اشتباه آن را تصحیح می کنند .

 

املای جا خالی :

 

به روش کلمه :

در یک متن از پیش تهیه شده بعضی از کلمات را جا می اندازیم ، سپس از روی متن برای کلاس می خوانیم و حتی کلمه ای هم جا افتاده توسط معلم خوانده می شود . کودکان  کلمه را پس از شنیدن در جای مناسب آن قرار می دهند .

 

به روش حرف:

 

به روش بالا عمل می شود البته به جای حذف کلمه برخی از حروف کلمه پاک می شود .

 

املای تصویری :

 

در این روش جملاتی گفته می شود که بعضی از این کلمات این جمله (بعضی از حروفش را ) نخوانده اند که در این صورت بجای کلمه ای که حروف آن را نخوانده اند تصویر آن را می کشند مثلا : با با  با اسب آمد . (به جای اسب تصویر آن را می کشند. )

 

تصاویر نیمه مجسم :

 

در این روش واژه ها را در زیر هر تصویری می نویسند .مثلا:(تصویر زنبور را چسباندیم دانش آموز در زیر آن باید بنویسد زنبور)  

 

اجسام مجسم :

 

تعدادی وسایل که نوشتن کامل آن را آموخته اند روی میز چیده تا دانش آموزان به صورت فردی یا گروهی آنها را املا اذعان (به صورت شفاهی بیان کردن )داشتند از این رو بر آن شدیم که چند نمونه از روش های طراحی متن و اجرای املا را بیان کنیم .

 

روش مشورتی :

 

در این روش اعضای گروه در ساخت جمله و یا متن کامل املا شرکت فعال دارند . می توانیم کلماتی را در اختیار گروه ها گذاشته تا با هم فکری جمله های معنی دار و کامل بسازند .

 

روش بازی :

 

استفاده از مهره های خانه سازی :

روی مهره های خانه سازی حروف ،ترکیب ها و یا کلمات با استفاده از کاغذ ،نوشته شده است ،در اختیار کودک یا گروه قرار می دهیم تا به ساخت کلمه و جمله بپردازند . 

 

استفاده از خمیر های گل چینی که بهداشتی با شند :

 

در گروه دانش آموزان حروف یا کلمه ای را با خمیر درست می کنند و در معرض دید دیگرگروه ها قرار می دهند البته سعی شود این خمیر چند رنگ باشد و از رنگ های شاد و متنوع استفاده شود که دانش آموزان با علاقه بیشتری انجام دهند .

 

کلمه ی گم شده :

 

چند کلمه را روی تابلو درست می نویسیم ، یکی از دانش آموزان را از کلاس بیرون می فرستیم و سپس یکی از کلمه ها را پاک می کنیم تا دانش آموزوقتی وارد کلاس شد حدس بزند کدام کلمه پاک شده است و آن را مجددا بنویسد.

 

املای صوتی:

 

در این روش متن املا از شب قبل توسط معلم روی نوار کاست ضبط می شود و در کلاس پخش می شود تا کودک با استفاده بیشتر از گوش متن را بنویسد.

 

کلمات ویژه :

 

در این روش دانش آموزان کلماتی را که حروف مورد نظر را دارند می نویسد البته در نشانه هایی که دو کاربرد دارد.           مانند :(ص س )

 

املای انگشتی :

 

 دانش آموزان با یاد گیری اسم اجسام اطراف خود به وسیله ی انگشت املای آن جسم را روی جسم مورد نظر می نویسد .

نوشتن بر روی هوا با انگشت

نوشتن بر روی آرد با انگشت

نوشتن املا بر روی ماسه آب خورده با انگشت

 

تنوع در قرائت کننده متن املا :

 

دعوت از معلم پایه ی دیگر ،مدیر مدرسه ، معاون یا دانش آموز پایه ی بالاتر جهت خواندن متن املا در کلاس.

گفتن املا توسط یک دانش آموز به همهی کلاس با هماهنگی قبلی که با او انجام شده است

 

تهیه ی دفتر یادگاری:

 

تهیه یک دفتر واحد برای کل دانش آموزان کلاس تا به نوبت یکی از دیکته ها را در آن به عنوان یادگاری بنویسند.

نوشتن متن املا در دفتر خود دانش آموز توسط آموزگار ،(دفتر دانش آموزانی که برای بقیه ی کلاس املا می گویند.)

 

 

املای کارتی (کارت حروف ):

 

در این روش هر حرف از حروف الفبا را روی یک کارت می نویسیم (یک کارت برای حروف آخر و یک کارت برای حروف غیر آخر ها و هم چنین برای حروفی که چهار شکل دارند برای هر شکل آن یک کارت )دانش آموزان به صورت گروهی می نشینند و در اختیار هر گروه پنج بسته کارت حروف قرار می دهیم چون در یک کلمه امکان دارد از یک حرف چند بار نیاز شود.بعد به همه گروه ها آماده باش می دهیم و یک کلمه را بلن می خوانیم آن گروهی که سربع تر و صحیح بنویسد امتیاز بیشتری می گیرد . و در آخر امتیاز ها را جمع می کنیم و گروهی که بالا ترین امتیاز را آورد تشویق می کنیم .

 

املای بادکنک:

 

این روش را برای مرتب کنید  استفاده می کنیم این بار حروف یک کلمه را که نامرتب است را درون یک بادکنک می ریزیم و آن را باد می کنیم و به هر گروه می دهیم و بعد از شنیدن صدای سوت دانش آموزان آن را ترکانده و شروع به مرتب کردن آن می کنند و بعد کلمه را بلند می خوانند نکته :(بین گروه ها باید زیاد فاصله باشد چون هنگام ترکیدن بادکنک حروف پرت می شود و اگر فاصله ها کم باشد حروف گروه یک با حروف گروه دو قاطی می شود . )

 

جملات در هم ریخته را هم از روش باد کنک استفاده می کنند به جای حروف در بادکنک از کلمه استفاده استفاده می کنند .

 

 

املای انگشتی 2:

 

 در این روش دانش آموزان همگی باید از پیشبند آسین دار استفاده کنند و هر دانش آموز یک برگه سفید یک متری یا یک روزنامه داشته باشد و رنگهای مختلف گواش که معلم املا را می گوید و دانش آموزان با انگشت آغشته به گواش روی روزنامه یا برگه می نویسند .

 

املای نقاشی:

 

در این روش دانش آموز با کلمه ی ویژه که ما به او می گویم نقاشی می کشد مثلا کلماتی که ( ع ) وسط دارند ( ع )آن را گلدان می کنند و درآن گل می کشند و....

 

املای لمسی :

 

کلمه ای را با دست بر کف دست دانش آموز می نویسیم بعد از او می خواهیم آن کلمه را روی تابلو بنویسد .

 

 

املا به روش پازل :

 

 در این روش کلمات را به صورت پازل در می آوریم و از دانش آموز می خواهیم با توجه به شکل کلمه ی پازل را کامل کند .

 

آموزش تشدید به روش شعر :

 

هر وقت دو تا حرف باشد

 

پشت هم باشد

 

مثل هم  باشد

 

شکل هم باشد

 

اولی را می نویسیم

 

دومی را خط می زنیم

 

به جاش تشدید می زاریم

 

 


موضوعات مرتبط: روش آموزش املا به صورت بازی، ،
برچسب‌ها: املا, لوکس بلاگ,
[ چهار شنبه 16 فروردين 1391 ] [ 21:1 ] [ مظاهری ]
صفحه قبل 1 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

خوش آمدید.
موضوعات وب
امکانات وب

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 148
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1


استخاره آنلاین با قرآن کریم


فال حافظ





خطاطي نستعليق آنلاين 01.
02.
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت تعبیر خواب آنلاین